Rambla Cafe

Barcelona - Tibidabo hegy – a kedvenc helyünk

A legenda szerint a Tibidabo, amelyet Mágikus hegynek is neveznek, szokatlan nevét a Bibliai történetből kapta, amelyben a Sátán felviszi Krisztust a hegyre és próbálja megkísérteni azáltal, hogy felajánlja neki a szépséget amit maga előtt lát. „Mindezt neked adom ha leborulva imádsz engem.” Krisztus nem fogadta el az ajánlatot, de mi igen, szerencsére nekünk két jó barátunk ajánlotta.

Lélegzetelállító a kilátás amely Barcelonára nyílik innen!
Nem jártunk még ott de erről a helyről azonnal Rio de Janeiro ugrott be. Talán ott lehet ehhez fogható panoráma. Európában ilyen magasságból, ekkora város és csodálatos táj talán sehol sem létezik csak itt.
A várost körülölelő fenyőfa borította dombok legmagasabb pontja a Tibidabo hegy, 550 méter tengerszint felett, amelyről legendás a kilátás. Hétvégeken a helyiek fölmennek a hegyekbe, hogy ellátogassanak a fantasztikus vidámparkba amely épp itt a hegy tetején található. Mennyivel érdekesebb egy óriáskerék ha alattad a világ egyik legszebb városa fekszik 500 méter mélységben. Az adrenalint táplálja itt minden játék, a hullámvasút, a körhinta és néhány csodabogár, mint pl. a forgó repülőgép 1928-ból.
A hegy tetejét az Enric Sagnier által tervezett templom uralja. A templom felső részén egy 4,8 tonnás, 7,5 m-es Krisztus szobor áll amely karjait úgy tárja szét mint a híres Rio de Janeiró-i szobor. Talán innen a riói asszociáció?
Ez a hely elképesztő látványos és jó atmoszférájú, a retró vidámpark páratlan. A Funicular, a sikló ami fölvisz erre a hegyre, és a vonaláról látható panoráma, a hegy tetején álló hatalmas templom, mind elvarázsolnak. Ötszáz méter magasból a világ, több mint egy lépéssel a föld fölött, boldogan. Legutóbb a sikló valamiért nem ment. „Kénytelenek voltunk” busszal menni. Jó kaland az is, érdekes helyeken vezet a vonala.
A terv már megvan. Legközelebb gyalog megyünk föl a hegyre! Találkozzunk ott és készítsünk egy Brasilia kávét kotyogóssal!