Rambla Cafe

La Rambla - Barcelona

Barcelona mediterrán város, olyan ahol az emberek sétálnak, vagy inkább kószálnak. Katalónia fővárosa a tenger és egy hatalmas hegy között fekszik, a rómaiak alapították több mint kétezer évvel ezelőtt.

Egész évben enyhe az éghajlata. Intenzív nappali és éjszakai életet élhet benne az idelátogató. Ez a város megnyitja előttünk a kapuit, hogy élvezhessük a mediterrán kultúrát, az üzletek gazdag választékát, konyhaművészetét és szórakozási, kulturális lehetőségeit.
Lakói vendégszerető és barátságos természete magával ragadó ugyanúgy, mint az életöröme is ennek a városnak.
Meg kellett állni és elgondolkodni mikor az első alkalommal jártunk itt, hogy hihetetlen, de azt a jó érzést amit Olaszországban érzünk, még lehet fokozni? Tényleg más, egyfajta megmagyarázhatatlan szabadságérzet amit itt érezhetünk és inspiráció, egyszerűen a boldog életre.
Barcelona modern, kozmopolita és dinamikus, hatalmas, mégis kényelmesen, gyalogosan is bejárható. A klíma, a mediterrán fény, az emberek, a tengerpart és a hangulat, mindez jó ürügy arra, hogy többé ne is menjünk el innen. A történelem, az építészet, a gasztronómia, az üzletek kínálata pedig mind ok arra, hogy visszatérjünk.
És vissza is tértünk – La Rambla a város főutcája
A Rambla egy hosszú egyenes korzó a Placa de Catalunyától a tengerpartig. Barcelonát a hangulata miatt zárjuk azonnal a szívünkbe. Nyüzsgő, vidám emberek járnak fel-alá, korzóznak a Ramblán, zene szól mindenfelől, kicsi, hangulatos éttermek, kocsmák, bárok, táncos mulatóhelyek, kifőzdék, kávéházak, teázók váltogatják egymást.
A legjobb hétvégéken sétálni itt amikor a legtöbb barcelonai lemegy kószálni egyet, vagy balzsamos nyári éjszakákon ahogy az emberek az esti passeiget végzik mielőtt kiülnek egy bár elé tapast és sört, vagy finom borokat fogyasztani.
A Rambla Barcelona esszenciája, színes, élettel teli, méltán tekinthető a város szívének.